NATO vs Putin, shifrat që trondisin Rusinë

0 58

Shifrat flasin qartë. Sa u përket armatimeve dhe njerëzve, NATO dhe SHBA investojnë shumë më tepër se sa Putini

NATO: 3.48 milionë

Rusia: 771 mijë.

Aeroplanmbajtëset

NATO: 13

Rusia: 1

Nëndetëse bërthamore

NATO: 22

Rusia: 12

Luftanije

NATO: 310

Rusia: 106

Mjete lufte të këmbësorisë

NATO: 10815

Rusia: 5125

Artileria

NATO: 12700

Rusia: 6000

Shpenzimet ushtarake

Raporti më i fundit i Institutit Britanikt të kërkimeve IHS Maekit mbi shpenzimet ushtarake globale (të llogaritura në USD) tregon se gjatë vitit 2016, Rusia ka shpenzuar një të shtatëmbëdhjetën e NATO-s për forcat e armatosura, dhe më pak se vetëm Britania e madhe. Këtu llogaritet edhe rënia e rublës kundrejt dollarit.

SHBA: 622 miliardë dollarë

Europa: 219 miliardë dollarë

NATO: 841 miliardë dollarë

Rusia: 48.5 miliardë dollarë.

Jep pergjigje

E-Maili juaj nuk Publikohet

%d bloggers like this: