Çmimi i naftës vazhdon të mbetet në nivele të larta

0 165

Çmimi i naftës u rrit gjatë tregtimit aziatik dhe tani është duke u tregtuar në 68.43 dollarë për fuqi, që mbetet afër niveleve më të larta që nuk janë parë që nga nëntori 2014.

Çmimi vazhdon të rriten për shkak të shqetësimeve se Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të rivendosi sanksionet mbi Iranin që mund të kenë efektin e kufizimit të eksporteve të naftës bruto iraniane, përcjell Telegrafi.

Nga ana tjetër, inventarët e naftës së papërpunuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës u rritën me 2.2 milionë fuçi në javë deri në 20 prill në 429,74 milionë fuçi, sipas raportit të Administratës së Informacionit të Energjisë.

Ndërtimi i papritur i furnizimeve të papërpunuara u kompensua nga një rritje e mprehtë e eksporteve të papërpunuara në 2.33 milionë fuçi javën e kaluar, duke arritur më shumë se 30 për qind nga 1.75 milionë fuçi.

Jep pergjigje

E-Maili juaj nuk Publikohet

%d bloggers like this: