Alarm: Korea e Veriut po vjedh bitcoin

0 157

Koreja e Veriut po përpiqet të vjedhë bitcoin dhe valuta tjera digjitale të tjera nga mbajtësit, dhe së shpejti mund të fillojë të synojë njerëzit në të gjithë botën, paralajmërojnë studiuesit.

Ekspertët e sigurisë kibernetike kanë zbuluar një fushatë të kohëve të fundit të malware që ka në shënjestër përdoruesit e valutave digjitale dhe shkëmbimet në Korenë e Jugut,.

Ata presin që sulme të ngjashme të përdoren për të vjedhur valuta digjitale nga njerëz në vende të tjera në të ardhmen e afërt, veçanërisht nëse Koreja e Jugut paraqet ndalimin e tregtimit, siç ka kërcënuar qeveria e saj.

“Kjo fushatë në fund të vitit 2017 është një vazhdim i interesit të Koresë së Veriut në valutat digjitale, të cilën tani e dimë, përfshin një gamë të gjerë aktivitetesh, përfshirë minierat, ransomware dhe vjedhjen e plotë”, tha firma e sigurisë kibernetike Recorded Future.

“Jashtë sulmit të May WannaCry, shumica e operacioneve të valutave digjitale të Koresë së Veriut kanë shënjestruar përdoruesit e Koresë së Jugut dhe shkëmbimet, por ne presim që ky trend të ndryshojë në vitin 2018,”thekson kompania.

Çmimi i bitcoin dhe monedhave të tjera digjitale ra javën e kaluar, pasi qeveria e Koresë së Jugut njoftoi se do të ndalonte tregtimin e valutave digjitale.

Nëse kjo do të ndodhte, hakerët e Koresë së Veriut do të detyroheshin të shihnin më larg caqet.

“Ndërsa shkëmbimet e Koresë së Jugut ngurtësojnë rrjetet e tyre dhe qeveria vendos rregullore më të rrepta ndaj valutave digjitale, shkëmbimet dhe përdoruesit në vendet e tjera duhet të jenë të vetëdijshëm për rritjen e nivelit të kërcënimit nga aktorët e Koresë së Veriut”, shton “Future Recorded”.

Raportet e shumta të kohëve të fundit kanë arritur në përfundimin se hakerët e Koresë së Veriut janë gjithnjë e më shumë në shënjestër të shkëmbimeve dhe investitorëve të valutave digjitale, në mënyrë që të mbledhin fonde nën sanksionet e rrepta ekonomike.
Besohet se sulme të tilla jo vetëm që do të vazhdojnë, por edhe do të përhapen.

“Ne vlerësojmë se ndërsa Koreja e Jugut u përgjigjet këtyre vjedhjeve duke rritur sigurinë dhe ndoshta duke ndaluar tregtimin e valutave digjitale, ato do të bëhen objektiva më të ashpra, duke i detyruar aktorët e Koresë së Veriut të kërkojnë shkëmbime dhe përdoruesit edhe në vende të tjera”, paralajmëron “Recorded Future”.

Jep pergjigje

E-Maili juaj nuk Publikohet

%d bloggers like this: